dimarts, 27 de novembre del 2012

SANT JOSEP CALASSANÇ





Avui més que mai tenim el record de Sant Josep Calassanç molt present.  En aquests moments de duresa econòmica hem de penar que hi ha gent que, de forma desinteressada, ajuda als demés, com també ho va fer Sant Josep Calassanç.
Avui celebrem el seu dia, i perquè el record sigui més viu que mai, pensem com actuava pels carrers de Roma, i com hauriem d'actuar nosaltres: 


1.-Constància per no defallir en el llarg camí de la vida. Per superar els reptes que ens sorgeixen en el nostre quefer diari. Una constància que ens permet ser perseverants en la nostra feina.



2.- Entusiasme per mantenir l’esforç que ens impulsa a la tant buscada felicitat, sense ser engolits per un dia a dia poc falaguer, carregat de treballs que semblen no tenir recompensa.



3.-Exigència. Sobretot, ser exigents amb nosaltres mateixos. Posar en tot moment l’esforç necessari per assolir els objectius que cada dia ens van sorgint i tan sols podem superar amb el propi treball.



4.-Generositat per no caure en l’egoisme que fa que només ens mirem el melic sense tenir en compte les altres persones. Una generositat que es transforma en altruisme i et fa estar pendent dels altres i de les seves necessitats, disposats a servir-nos els uns als altres.


5.-Sensibilitat que ens aporta la dolcesa en el tracte amb els companys i amb les companyes, amb els amics i les amigues i sobretot amb les persones del nostre entorn.



6.-Coratge. La força interior necessària per no defallir en els moments difícils.



7.-La tendresa necessària per acollir els més desafavorits, que ens retorni a la falda de la mare.



8.- Il·lusió per fer avançar els nostres grans reptes, sense mirar enrere i amb la vista sempre posada en l’horitzó. Un horitzó més amable, on es pugui entrellucar un món millor.



9.-Amor que cal posar en totes les nostres accions. El qui estima és pacient i és bondadós. El qui estima no té enveja, no és altiu ni orgullós, no és groller, no és venjatiu, no s’alegra de la mentida sinó que troba el goig en la veritat. Tot ho excusa, tot ho creu, tot ho espera i tot ho suporta. L’amor no passa mai.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada