dilluns, 26 de novembre del 2012

ADÉU A LA POBRESA

Sabem que la pobresa és dolenta. Afortunadament hi ha associacions que fan moltes coses per evitar que hi hagi tanta pobresa, a més sense cobrar, són voluntaris. Estem acostumats a pensar, a creure que la pobresa i la misèria són una cosa dels països subdesenvolupats, però només cal sortir de casa per veure que no és així. A cada pas que fem ens trobem el dolor, la soledat, i la injustícia de la gent més pobra.
Les associacions que nosaltres us presentem són:

  • El Banc dels Aliments, una fundació benèfica privada, que té com a objectiu lluitar contra la fam d'aquí, evitar que els aliments comestibles siguin destruïts,fent-lo arribar a les persones més necessitades del nostre entorn.

Com pots ajudar tu?

Pots ajudar donant aliments, fent un donatiu periòdic o puntual, o també pots ajudar fent-te voluntari/a.



CÀRITAS CALDES
 

Càritas Caldes és una entitat vinculada a la Parròquia de Santa Maria de Caldes de Montbui. Està formada per Voluntaris que volen ajudar en la mida de les seves possibilitats, tot seguint el missatge de Jesús, a les famílies necessitades del poble, mitjançant una acció Social i Caritativa, per tal de recolzar-les en la seva promoció personal. Alhora, vol sensibilitzar el poble de Caldes, mitjançant Campanyes i accions programades, incidint en el valor únic i irrepetible de cada persona i en el dret al seu desenvolupament integral.
A QUE ES DEDIQUEN?
ACOLLIDA: per escoltar, acollir i mirar d'ajudar a les persones que hi acudeixen.
AJUDA ALIMENTÀRIA: Una bona forma d'ajudar en el cas de persones amb pocs recursos és donant aliments bàsics.

REFORÇ ESCOLAR: Un grup de voluntaris atenen als nois i noies per ajudar-los a fer els deures de l'escola.

ACOMPANYAMENT: Algunes de les persones que atenen a Càritas Caldes, sovint tornen al cap d'un temps a saludar-los, a buscar altres ajudes, a parlar... i s'estableix una relació personal d'amistat que s'allarga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada