dimecres, 3 d’abril del 2013

TEMPS DE PASQUA: TEMPS PER RENÉIXER...


No estava sol. Darrere la porta, dret en una perxa daurada, hi havia un ocell decrèpit que semblava un gall dindi mig desplomat. El Harry se’l va mirar  fixament, l’ocell el va mirar amb tristesa i va tornar a fer aquell soroll esmorteït. El Harry va pensar que semblava molt malalt.  Tenia els ulls apagats i mentre el Harry el mirava li van caure dues plomes més de la cua.
Al Harry se li acabava d’acudir que només li faltava que l’ocell de Dumbledore es morís quan estava tot sol amb ell al despatx. Però aleshores l’ocell es va convertir en foc.
Al Harry se li va escapar un crit de l’ensurt i va recular fins a tocar l’escriptori . Va mirar  al seu voltant  ansiosament per veure si hi havia un got d’aigua en algun llo, però no en va veure cap. Mentrestant, l’ocell ja s’havia convertit en una bola de foc. Va xisclar una sola vegada i tot d’una no en va quedar res més que una pila de cendra fumejant a terra.
Llavors es va obrir  la porta del despatx. Era el Dumbledore, que venia pesarós.
--Professor- va dir el Harry sobresaltat..el seu ocell…no he pogut fer-hi res…S’ha convertit en foc ...
Amb gran sorpresa, el Harry va veure que el Dumbledore somreia .
  --Ja era hora—va dir. Feia dies que feia una pinta espantosa, li he estat dient que s’espavilés.
Va riure per sota del nas en veure la cara de desconcert del Harry.
  --Harry, el Fawkes és un fènix. Els fènixs es calen foc ells mateixos quan els arriba l’hora de morir i reneixen de les cendres. Mira...
El Harry va mirar a terra just a temps de veure una cria d’ocell petita i arrugada que treia el cap de les cendres. Era tan lletja com l’ocell que hi havia hagut abans.
  --És una llàstima que l’hagis hagut de veure el dia de la crema—va dir Dumbledore, i es va asseure darrere l’escriptori-. En realitat és molt bell la major part del temps, té un plomatge vermell i daurat. Els fènixs són unes criatures fascinants. Poden portar pesos enormes, les seves llàgrimes tenen poders curatius i són uns animals de companyia extremament fidels. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada