dilluns, 28 de gener del 2013

DEU REGALS QUE POTS FER ALS ALUMNES, ALS COMPANYS O A LA FAMÍLIA.


1- EL REGAL D’ESCOLTAR. Escoltar sense interrompre, sense preparar la resposta. Sols escoltar. És el que més necessiten els petits, els joves i la gent gran (no costa diners, però suposa un gran cor).


2- EL REGAL DE SENYALS D’AFECTE. Sigues generós en carícies, en petons, en amable encaixada de mans. Potser a tu “no et va”, però pot ser que als altres sí que “els hi vagi” i això és el que importa. El regal és per a ells.


3- EL REGAL DEL JOC. A tots ens agrada jugar. Juga al joc que vulguis. Encara que perdis, sortiràs guanyant, perquè hauràs compartit un plaer.


4- EL REGAL DE RIURE. A casa, - deia un- mengem poc, però riem molt i el riure engreixa. Però no tingueu por de perdre la línia. És un engreixar de satisfacció. Serà un acudit, una endevinalla, una ocurrència, una broma. És una bona medicina per l’estrès.


5- EL REGAL D’UN FAVOR. Hi ha tantes ocasions! El regal és més valuós si t’anticipes a fer-ho abans que t’ho demanin.


6- EL REGAL D’UN COMPLIMENT. “Aquest vestit es cau bé”. “M’agrada el que has dit”. “Se’t dona bé la cuina”. “Amb nens així dóna gust”... Qui no té ocasió de dir – i amb tota veritat- coses així?


7- EL REGAL DE DEIXAR A SOLES. Hi ha moments en que desitgem estar sols. Sigues sensible a les necessitats dels altres. Sigues delicat. No interrompis. Espera.


8- EL REGAL DEL DESCANS. S’assembla a l’anterior. Tothom necessita descans. Evitar sorolls, baixar el volum, no donar treball sense necessitat. Potser ningú se n’adoni. Però tots ho agrairan.


9- EL REGAL DE DEMANAR UN FAVOR. Sembla estrany però és així. Quan sabem demanar un favor, fem que l’altre se senti útil i valorat. Li demostrem confiança. Fes-ho amb delicadesa. I sigues agraït sense exagerar. Amb naturalitat.


10- EL REGAL DE L’ORACIÓ. Està dit en últim lloc. Però és el regal més important; el més fàcil i el més eficaç. Resa per tots i no t’avergonyeixis  de dir-los que reses per ells. És com si els diguessis.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada